2017. július 27., csütörtök

Zenyatta a mozivásznon

Igen jól olvastátok. A fantasztikus kanca visszatért.


A királynő és állandó bajtársa, Mike Smith.

Egy dokumentumfilm készült el a legendás csodakancáról, aki maradandót alkotott a versenypályán. A filmet szombaton mutatják be a Del Mar versenypályán.

Zenyatta a "Queen of the Racing" egy 87 perces dokumentumfilm amely, egy valódi szupersztár életét meséli el. A vezető producer szerepében Jerry Moss a kanca tulajdonosa, aki már hosszú ideje tulajdonos és tenyésztő aki, szintén turnézott a California Horse Racing Board megbízottjaként.
A kanca 2007 és 2010 között négy szezonban versenyzett és további 19 futamban nem talált legyőzőre és 7.3 millió dollárt galoppozott össze a pályán John A. Shrrieffs tréner kezei alatt. Street Cry lánya lett az első a "gyengébbik" nem közül aki, 2009-ben behúzta a Breeders' Cup Classic futamát.

Egyedüli vereségét szintén ezen a versenyen szenvedte el amikor a Classic-ban címvédésre készült. Késői előretörése miatt csak másodikként ért célba és ezzel elvesztette a hosszú veretlenségi sorozatát. Orrhosszal kapott ki Blame-től (Arch).
Zenyatta a versenyek előtt a jártatóban és a pályán egyaránt megcsillogtatta a "tánctudását", de a futamokon olyan volt akár, egy gőzmozdony. 2010-ben elnyerte az Év Lova címet valamint 2008-2009-10-ben az Eclipse Díjat is bezsebelte.

2011-ben Zenyatta csatlakozott a Lane's End Farm tenyészkanca programba, Kentucky-ban. A most 13 éves kanca eddig öt csikónak adott életet. Idén májusban született meg új csikója Medaglia d' Oro-tól. A napokban jelentették be, hogy újra vemhes és még hozzá Into Mischief lesz a következő csikónak a papája. A mén egyébként Beholder anyai féltestvére.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy Jerry lehetővé tette a számunkra, hogy itt mutassuk be első alkalommal ezt a gyönyörű filmet".- mondta Joe Harper a Del Mar Thoroughbred Club vezérigazgatója. "Jerry sokat adott a játékunknak é most tartós említésben lesz része korunk egyik legjobb lováról."

A Zenyatta "Queen of the Racing" Del Mar-ban lesz látható a Clement L. Hirsch Stakes vasárnapi 47. futamának előestéjén amit Zenyatta háromszor is megnyert (2008-2009-2010). Ez a film a közeljövőben elérhető lesz DVD-n.
További információk a zenyatta.com weboldalon.

2017. július 26., szerda

Saratoga Meeting: Kentucky Derby vs. Preakness bajnok

Újra összecsapnak a Triple Crown bajnokok most szombaton.


Cloud Computing és Javier Castellano. Forrás:allsportsamerica.blogspot.


Mindkét csődör tulajdonosa bejelentette, hogy a lovak készen állnak a szombati versenyre. A Klaravich Stables és William Lawrence tulajdonban álló Cloud Computing befejezte az edzést a Grade 2 600. 000 dollár összdíjazású Jim Dandy futamra. Ez volt az első edzés a Spa-n és a trénere az Eclipse díjas Chad Brown nagyon örült neki. "Ma nagyon jó formában van".-mondta Brown.
Ez ösztönözte Todd Pletcher trénert is, amit a Derby győztes lovától látott. Bodemeister fia az öt furlongos távot 1: 01,71-re futotta le a Saratoga-Oklahoma edzése során. "Azt hittem, hogy Always Dreaming jól ment, de végül csak nyolcadik lett". mondta Pletcher. A Derby bajnok a Preakness óta nem versenyzett. 

A szombati Jim Dandy nagyon kezdésnek ígérkezik az év második felére. Mindkét csődör jó kondícióban van, és ez a verseny meghatározó lehet a további az év többi futamra a karrierjükben.
A Florida Derby futam megnyerése után, és a nedves talaj sem gátolta Bodemeister fiát abban, hogy a nedves homokon szálljon szembe a rózsatakaróért. A kezdeti nagy rajongásnak az lett a vége, hogy Always Dreaming nyolcadik helyen végzett a Preakness Stakes futamban. Lehet, hogy a csődörnek akkor csak rossz napja volt? Ha igen, akkor Always Dreaming készen áll arra, hogy biztosítsa a helyét a Legjobb Három Éves Csődör Díjra.

Eközben Maclean's Music könnyedén versenyző fia érkezik a szombati Jim Dandy-be, aki egy hatalmas győzelmet aratott Baltimore-ban amely karrierje negyedik futama volt. Miután harmadik helyen végzett Irish War Cry (Curlin) mögött a G2-re lefokozott Wood Memorial futamban, ahol lassan tört ki az indító kapuból. Cloud Computing ezzel potenciális bajnokká vált a Preakness-sen való győzelme révén.

Az év első felében elért sikereit követően és a mindent elárasztó Travers Stakes mind Always Dreaming és Cloud Computing számára eldönti, hogy melyikőjük érdemli meg az Eclipse díjat. Ami a Jim Dandy-ben fog történni, eldönti majd, hogy az év hátralevő részében milyen irányba halad a karrierjük.

Vajon ki fog szombaton nyerni? Forrás: usatoday.com

2017. július 25., kedd

City Zip elment

Újabb nagyszerű lóval kevesebb van a világon.

City Zip a Lane's End farmon. Forrás:lanesend.com

A Lane's End Farm kedden jelentette be, hogy a 19 éves sárga mén méltóságteljesen távozott az égi legelőkre. A csődörnek állandó lábfájdalmai voltak.

2005-ben csatlakozott a tenyészmének világába, és évről-évre a legjobb formáját mutatta, és 2016-ban a tíz legaktívabb fedezőmén között volt. Négy Breeders' Cup bajnokot adott, )Finest City, Catch a Glimpse, Dayatthepsa, vagy a híres herélt, Work All Week). Utódai közé tartozik 72 stakes és 26 graded stakes nyerő valamint apaménként 78 millió dollárt szerzett. Ő az apja a fiatal tenyészméneknek is mint, például( Run Away, Hide Palace, City Wolf).

"City Zip számos sikert ért el a ménesben és kiváltság volt neki a Lane's End"-mondta Will Farish a tenyész farm tulajdonosa. "Nagyon hálásak vagyunk a ménes szindikátusainknak és a tenyésztőinknek, hogy támogatták ezt a különleges lovat a karrierje során. City Zip rendkívül kedves , és erős szellem mindenki  kedvelte, és nagyon fog hiányozni . Szeretnénk megköszönni Dr. Scott Morrison-nak a Rood és a Riddle Equine Kórháznak a szorgalmas és könyörületes gondoskodást, amelyet ő és társa  City Zip-nak nyújtott. "

1999. januárjában, 9000 dollárért vásárolták meg a keenland-i árverésen. Megnyerte a Hopeful futamot, a Tremont-on is győzedelmeskedett és Saratoga Special-ban sem talált legyőzőre. Isten veled, City Zip.

Utódai közül néhány:

Collected: 4 évescsődör. Megnyerte a Sham Stakes-t G3, valamint a Californian Stakes G2 futamot.

Finest City: 5 éves kanca Breeders'Cup Filly and Mare Sprint G1, Santa Monica G2.

Catch a Glimpse:4 éves kanca Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf  G1, Belmont Oaks G1,

Work All Week: 8 éves herélt: Breeders' Cup Sprint G1, Phoenix Stakes G3

City Zip a célvonal irányába. Forrás: lanesend.com

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...