2018. április 21., szombat

Dansili visszavonul


Anglia vezető fedezőménjét, nyugdíjazták a tenyésztési feladatoktól és visszavonultan éli majd boldog időskori éveit. Danehill fia, volt hosszú éveken át vezető apamén az öreg kontinensen, több nagyszerű anyakancát is adott. Dansili az angliai bázisú Juddmonte Farmon töltötte a fedezőmén éveit, és három nappal korábban végleg nyugdíjba vonult.
Danehill fia, egy legendás kancának  Hasili utóda, aki a múlt hónapban pusztult el 27 éves korában, gyorsan emelkedett a mén listákon kezdett 8 000 fontért majd ez emelkedett, és elérte a 100 000 fontot. Köszönhető ez a kiváló utódainak mint, (Flintshire, Harbinger, Rail Link, Proviso, Queen's Trust, Dank, és The Fugue). Dansili 127 black-type nyerő ivadékot adott a galoppvilágnak, és 75 group/grade győzteseket.
Legnagyobb utódai közé tartozik három bajnok: Dank a 2013-as Eclipse győztes, Flintshire a 2016-ban Eclipse szobrocskával díjazott legjobb turf bajnok, Dan Tucket a skandináv 3 éves. Számos nagy teljesítményű utóda van Angliában, Írországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban. Dansili utódai több mint, $ 90,5 millió dollárt kerestek.
Dansili remek kezdésnek bizonyult az anyai oldalról is, hiszen számos kiváló anyakancát adott.

"Hűséges tenyésztőkkel együtt értük el, hogy Dansili Európa egyik vezető apaménje legyen".-nyilatkozta az angliai Juddmonte Farm tenyésztő igazgatója Simon Mockridge. "Megalapozta magát, és hihetetlenül magas színvonalú. A Juddmonte-ban érezhető, hogy a lányai tenyészkancaként is megállják a helyüket. És a fia Bated Breath pedig számos jó utódokat ad a sportnak, mint az apja."

Dansili most már elvezni fogja, a jól megérdemelt pihenőjét a Banstead Manor Stud-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...