2018. április 21., szombat

Hármas Korona Bajnokok: Omaha


Omaha (Gallant Fox-Flambino): Az 1930-as Hármas Korona bajnok Gallant Fox fia. Ők az egyetlen apa-fia páros, akik elnyerték a Koronát. Apjához hasonlóan Omaha sem ért el túl sok eredményt kétévesként kilenc futamból, csak egyet tudott tudott megnyerni.
A Derby-t másfél testhosszal nyerte, aztán egy héttel később következett a Preakness, ahol 6 hosszat vert rá a mezőnyre. A Preakness után elindult az egy mérföldes Whiters-en, ahol másfél hosszal kikapott Rosemont-tól. A Belmont-on aztán, ahol öt kihívója volt, másfél testhosszal ő verte a mezőnyt.

A következő évben négy évesként ő lett az első olyan Hármas Korona bajnok, aki átszelte az Atlanti Óceánt Angliába utaztatták, hogy részt vegyen a 2,5 mérföldes Gold Cup-on a Royal Ascot-on. Angliában első két futamát megnyerte, azonban a Gold Cup futamon orrhosszal kikapott egy Quashed nevű kancától. Szintén orrhosszal kapott ki a Prince of Wales Stakes-ben Newmarket-ben. Ezek után különböző sérülések miatt nem folytatta a versenyzést.

Forrás: www.fortunaweb.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...