2018. április 21., szombat

Hármas Korona Bajnokok: War Admiral


War Admiral (Man O'War- Brushup) : War Admiral-t manapság leginkább a Seabiscuit (Vágta) című filmből ismerik, ahol úgy mutatták be, mint az óriást, akit a kisebb Seabiscuit  provokál. A valóságban mindketten azonos magasságúak voltak, súlyban pedig Seabiscuit többet nyomott, mint War Admiral.
Azonban mielőtt óriássá vált, a lóversenyzés hőse volt, aki mindhárom Hármas Korona versenyen rajt-cél győzelmet aratott.
A Derby-n 8 percre elhalasztatta a rajtot, aztán mikor végül elindultak, egyből a 20 lóból álló mezőny élére állt, és nem is adta ki patái közül a vezetést, egy és háromnegyed testhosszal nyerte a futamot a kétéves champion Pompoon előtt.
A Preakness-en Pompoon hatalmas kihívást jelentett War Admiral számára, a pálya tetején beérte és lenyűgöző csatát vívtak, amiből War Admiral került ki győztesen.
A Belmont-on ismét elhalasztatta a startot, aztán a rajtnál megbotlott és megsértette a jobb lábát. Ennek ellenére végig ő vezette a mezőnyt és 2:28:60-as idővel beállította a pályarekordot.
Négyévesként 8 futamát megnyerte, egyetlen vereségét Seabiscuit-től szenvedte el a Pimlico Special-on.
War Admiral csodálatos 26-21 mérleggel zárta karrierjét, de mostanában leginkább mégis csak Seabiscuit-tel való párharcára emlékeznek az emberek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...