2018. április 9., hétfő

Menetelés Kentucky-ba

Justify a célvonalnál.
 Borult a papírforma, a szombaton lefutott Santa Anita Derby futamban. Az eddig két start utáni veretlenséget követően, Justify (Scat Daddy) bravúros győzelemmel húzta be, élete első felső kategóriás trófeáját, ezzel pedig biztosította a helyét Churchill Downs-ba. A favorit Bolt d'Oro csak a második helyen végzett. De lássuk, milyen izgalmakkal telt el a hétvége.

Keenland, Kentucky: Good Magic
Úgy tűnik, hogy a 2017-ben megválasztott Champion Two Year Old Colt cím nyerője Good Magic (Curlin) is visszatalált önmagához, és magabiztosan szerezte meg a Toyota Blue Grass első helyét. Legutóbb a Fountain of Youth-ban, a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Az adat egy dolog. Good Magic helye, biztosítva van a Kentucky Derby mezőnyében.

Hősnők harca:
Az inspiráló olyan szó, amivel nem lehetne kifejezni a 2018-as három éves kancák csoportját, amiről beszélünk. Szerencsére két ifjú hölgy kitűnik közölük, ők ketten egy fajta megmentő kegyelem, Monomy Girl és Midnight Bisou. Mindketten,a végső felkészítő útjukat megtették az Oaks felé, és domináns módon nyertek. Az előbbi már a startnál átvette a vezetést, és 6 hosszal maga mögött hagyta a többieket, míg az utóbbi magabiztosan futott át a célvonalnál. Mindkettő ugyanolyan lenyűgöző, és izgalmas volt, és megteremtette a színpadias hangulatot egy Kelet (Monomy Girl) és egy Nyugat (Midnight Bisou) párbaját a Kentucky Oaks-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...