2017. augusztus 15., kedd

Rivalizáló apák

Két fiatal apuka mérkőzik meg egymással.

Cairo Prince egyik csődör yearlingje $500,000 dolláért kelt el az árverésen. Forrás.www.bloodhorse.com

Persze nem szó szerint. Cairo Prince és Will Take Charge soha nem találkoztak a versenypályán. Mégis van köztük némi rivalizálás az árveréseken. Mind kettejüknek idén kerültek eladásra az első csikói, és különösen nagy volt a versengés Augusztus.12.-én és 13.-án
Cairo Prince és Will Take Charge a második és harmadik helyet foglalja el az olyan mének között akiknek több utódját adták el.

Cairo Prince (Pioneerof the Nile) fia nyolc csikóját adták el átlagosan $183,125-t és összesen $1,465,000 míg Will Take Charge két yearling-je összesen $360,000 dolláért ütötték le a kalapácsot, ami átlagosan $180,000 volt.  Will Take Charge legyőzte Cairo Prince-t.
Cairo Prince utódai a Fasing-Tipton Saratoga árverésen fellobbantak és indokolt volt, hogy a tőle származó Hip 589 csődörcsikó $500,000 dollár értékű volt. Ezzel új értékesítési rendet állított fel. A csikó a Carson City kancától származó Garden City-től származik RFHF BloodStock szállította.

A Hidden Lake Farm és a 3C Joint Ventures tenyésztette a csikót és ez a kilencedik utóda Garden City-nek A fiatal csődörcsikó a féltestvére hat győztesnek köztük Horse and City (Include) lánya aki, Olaszországban helyezett. A harmadik anyai vonal a Key to the Mint kancavonal Pure Profit aki a világra hozta a Grade 1 győztes Educated Risk és a bajnok Multiple grade 1 győztes Inside Information aki, az anyja multiple graded stakes nyerők, idetartozik a két éves bajnok kanca Smuggler.

Az RFHF egy másik Cairo Prince csikó Hip 339 aki, a féltestvére a Grade 1 nyerő Comma To The Top-nak. A csődörcsikó $95,000 dollárért került a Shortleaf Stable tulajdonába.

Cairo Prince az Aidire Ménesben, $15,000 dollár a 2017-es évben.

Will Take Charge (Unbridled's Song) két csődörcsikó képviselte az árverésen a Hip 595 Marc Keller vásárolta meg $190,000 dollárért. A Taylor Made Sales Agency , a csikó a féltestvére a stakes helyezettnek Songsational-nak aki szintén a néhai Unbridled's Song utóda. Hip 595 anyai déd anyja egy Northern Dancer kanca Northernette, egy bajnok kancacsikó Kanadában mind 2-es és 3-as és egy grade 1 győzelem, és a nővére a bajnok apaménnek Storm Bird-nek. A fedezőmén másik utódját $170,000 dollárért vásárolták meg.

Will Take Charge a Three Chimneys Farm tenyészcsődör táborát erősíti. Fedeztetési díja $30,000 dollár.

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...