2017. november 4., szombat

Breeders's Cup 2017: összefoglaló az 1. napról.

Izgalom, izgalom, izgalom.

Tavaly ugyanezen a versenyen nyert a Brown-Castellano páros New Money Honey nyergében


Túl vagyunk a Breeders' Cup első versenynapján, ahol 4 Grade 1 versenyt futottak le tegnap. Nézzük meg ezeket egy kicsit részletesebben. Tartsatok velem.
Ahogy az lenni szokott a Telivér Világbajnokság mindig izgalommal telítődik, ha csak az ember már rá gondol. A nyár és az ősz eleje vagy közepe arról szól, hogy erre a csúcstalálkozóra már kvalifikáló futamokat rendeznek. Ebben az évben, 34 év után először rendezték meg Del Mar versenypályáján a Breeders' Cup napokat.
Elsőként futották a le a Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf futamát ahol, veretlenség megőrzése történt. Rushing Fall (More Than Ready) bravúros stílusban húzta be a trófeát. Chad Brown és Javier Castellano szerezte meg az első amerikai győzelmet. Az ír tréner zseni fiatal kancacsikója September a dobogó legaljára állhatott fel.
Amikor a verseny után megkérdezték, a kancacsikó remek futását a zsoké Castellano csak ennyit mondott: "Nem tudjuk".
Tovább haladva a kétévesek felé ezúttal a Breeders's Cup Juvenile Turf is nagy meglepetést hozott. Az ír trénerzseni Aidan O' Brien aki idén megdöntötte Bobby Frankel rekordját. Tegnap megszerezte a 27. Group 1 trófeáját. Mendelsshon húzta be a kupát. A Scat Daddy ivadék felé támasztott ígéretek megvalósultak. A fiatal csikót 3M dollárért vásárolták meg egy keenland-i árverésen, úgy tűnik nem is hiába.
"Még azt mondhatnánk róla, hogy egy kicsit zöldfülű, de gyorsan tanul és egyre jobb".-nyilatkozta O'Brien. " Ez ragyogó volt. Felért a csúcsra".-tette hozzá.

Mendelsshon egyébként Beholder és Into Mischief féltestvére. Ryan Moore pedig
boldogan mosolyog.

A homok pályán is történtek meglepő dolgok amit a Las Vegas Dirt Mile futama támaszt alá. Battle of Midway nyerte meg az 1M díjazású versenyt és első királykategóriás győzelmét is megszerezte. Battle of Midway a harmadik 3 éves aki a Dirt Mile futamban megverte az idősebb korosztályt, és ezzel csatlakozott a duplázó Goldencents és Caleb's Posse-hoz. Ezzel növelte a rekordját, 10-4-2 és 1.9 millió dollár keresettel. "Szereti Del Mar-t és ez hozzájátszott a győzelmében. Szeret ezen a pályán futni. Tudja zavar az, hogy nem tudom mi lesz utána. Biztos vagyok benne, hogy a 4 éves szezonjában is dolgozni fog".-nyilatkozta Jerry Hollendorfer aki még egy fényes csillagot indít a szombati futamban. Ő pedig nem más mint, Unique Bella.

Fehérben Battle of Midway és Sharp Azteca.


A nap záró futama volt a Breeders Cup Distaff. Új bajnokot avattak a verseny után. Forever Unbridled hozta el a kis trófeát amikor gyönyörű stílusban utasította maga mögé a fiatal titánokat. A futam favoritja, Stellar Wind az utolsó helyen végzett. A sötét pej kanca idén veretlen volt, 3 futás és három győzelem. Tavaly megfosztotta őt Beholder és Songbird a győzelemtől idén azonban senki nem állhatott az öt éves kanca útjába. "Mit szólsz ehhez?" kérdezte Stewart a lova győzelme után. Forever Unbridled anyja Lemons Forever megnyerte a Kentucky Oaks-ot és az öt éves kanca teljes testvére Unbridled Forever is Grade 1 versenyben tudott győzedelmeskedni. És a Distaff trófeája a családhoz került. "Nagyon örülök, hogy a részese lehetek" .


Forever Unbridled és John Velasquez.
A győztes zsoké így nyilatkozott a verseny után: "Tudom, hogy egy rövid szakasz volt, de megakartam győződni róla, hogy nem vagyok túl messzire".-mondta Velasquez a futam után majd hozzátette. " Miután ő elkezdett futni, egy kicsit túl korainak tartottam a vezetést de a végén sikerült".
A 2 millió dolláros győzelemmel Forever Unbridled $1, 100 000 nyert és az összjövedelmét 2,946, 800 dollárra emelte. Valószínűleg az Eclipse díjat is megszerzi majd mint, a top Older Dirt Female.

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...