2017. július 27., csütörtök

Zenyatta a mozivásznon

Igen jól olvastátok. A fantasztikus kanca visszatért.


A királynő és állandó bajtársa, Mike Smith.

Egy dokumentumfilm készült el a legendás csodakancáról, aki maradandót alkotott a versenypályán. A filmet szombaton mutatják be a Del Mar versenypályán.

Zenyatta a "Queen of the Racing" egy 87 perces dokumentumfilm amely, egy valódi szupersztár életét meséli el. A vezető producer szerepében Jerry Moss a kanca tulajdonosa, aki már hosszú ideje tulajdonos és tenyésztő aki, szintén turnézott a California Horse Racing Board megbízottjaként.
A kanca 2007 és 2010 között négy szezonban versenyzett és további 19 futamban nem talált legyőzőre és 7.3 millió dollárt galoppozott össze a pályán John A. Shrrieffs tréner kezei alatt. Street Cry lánya lett az első a "gyengébbik" nem közül aki, 2009-ben behúzta a Breeders' Cup Classic futamát.

Egyedüli vereségét szintén ezen a versenyen szenvedte el amikor a Classic-ban címvédésre készült. Késői előretörése miatt csak másodikként ért célba és ezzel elvesztette a hosszú veretlenségi sorozatát. Orrhosszal kapott ki Blame-től (Arch).
Zenyatta a versenyek előtt a jártatóban és a pályán egyaránt megcsillogtatta a "tánctudását", de a futamokon olyan volt akár, egy gőzmozdony. 2010-ben elnyerte az Év Lova címet valamint 2008-2009-10-ben az Eclipse Díjat is bezsebelte.

2011-ben Zenyatta csatlakozott a Lane's End Farm tenyészkanca programba, Kentucky-ban. A most 13 éves kanca eddig öt csikónak adott életet. Idén májusban született meg új csikója Medaglia d' Oro-tól. A napokban jelentették be, hogy újra vemhes és még hozzá Into Mischief lesz a következő csikónak a papája. A mén egyébként Beholder anyai féltestvére.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy Jerry lehetővé tette a számunkra, hogy itt mutassuk be első alkalommal ezt a gyönyörű filmet".- mondta Joe Harper a Del Mar Thoroughbred Club vezérigazgatója. "Jerry sokat adott a játékunknak é most tartós említésben lesz része korunk egyik legjobb lováról."

A Zenyatta "Queen of the Racing" Del Mar-ban lesz látható a Clement L. Hirsch Stakes vasárnapi 47. futamának előestéjén amit Zenyatta háromszor is megnyert (2008-2009-2010). Ez a film a közeljövőben elérhető lesz DVD-n.
További információk a zenyatta.com weboldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...