2017. július 26., szerda

Saratoga Meeting: Kentucky Derby vs. Preakness bajnok

Újra összecsapnak a Triple Crown bajnokok most szombaton.


Cloud Computing és Javier Castellano. Forrás:allsportsamerica.blogspot.


Mindkét csődör tulajdonosa bejelentette, hogy a lovak készen állnak a szombati versenyre. A Klaravich Stables és William Lawrence tulajdonban álló Cloud Computing befejezte az edzést a Grade 2 600. 000 dollár összdíjazású Jim Dandy futamra. Ez volt az első edzés a Spa-n és a trénere az Eclipse díjas Chad Brown nagyon örült neki. "Ma nagyon jó formában van".-mondta Brown.
Ez ösztönözte Todd Pletcher trénert is, amit a Derby győztes lovától látott. Bodemeister fia az öt furlongos távot 1: 01,71-re futotta le a Saratoga-Oklahoma edzése során. "Azt hittem, hogy Always Dreaming jól ment, de végül csak nyolcadik lett". mondta Pletcher. A Derby bajnok a Preakness óta nem versenyzett. 

A szombati Jim Dandy nagyon kezdésnek ígérkezik az év második felére. Mindkét csődör jó kondícióban van, és ez a verseny meghatározó lehet a további az év többi futamra a karrierjükben.
A Florida Derby futam megnyerése után, és a nedves talaj sem gátolta Bodemeister fiát abban, hogy a nedves homokon szálljon szembe a rózsatakaróért. A kezdeti nagy rajongásnak az lett a vége, hogy Always Dreaming nyolcadik helyen végzett a Preakness Stakes futamban. Lehet, hogy a csődörnek akkor csak rossz napja volt? Ha igen, akkor Always Dreaming készen áll arra, hogy biztosítsa a helyét a Legjobb Három Éves Csődör Díjra.

Eközben Maclean's Music könnyedén versenyző fia érkezik a szombati Jim Dandy-be, aki egy hatalmas győzelmet aratott Baltimore-ban amely karrierje negyedik futama volt. Miután harmadik helyen végzett Irish War Cry (Curlin) mögött a G2-re lefokozott Wood Memorial futamban, ahol lassan tört ki az indító kapuból. Cloud Computing ezzel potenciális bajnokká vált a Preakness-sen való győzelme révén.

Az év első felében elért sikereit követően és a mindent elárasztó Travers Stakes mind Always Dreaming és Cloud Computing számára eldönti, hogy melyikőjük érdemli meg az Eclipse díjat. Ami a Jim Dandy-ben fog történni, eldönti majd, hogy az év hátralevő részében milyen irányba halad a karrierjük.

Vajon ki fog szombaton nyerni? Forrás: usatoday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...