2017. szeptember 30., szombat

Életmódváltás

Újabb tehetséges versenyló hagyja maga után a versenypályát.

Bird Song-ot az eső sem állíthatta meg. Forrás:horseracingnation.com 

Ahogy az lenni szokott a versenylovak életében is eljön az idő, hogy az indítókaput egy jóval nyugodtabb legelőre cserélik. A graded stakes verseny nyerő Bird Song négyévesen visszavonul a versenyzéstől.
"Ő egy különleges versenyló volt számunkra a pályán." -mondja Wilkes. " Boldogan és egészségesen vonult nyugdíjba és ez az ami, a legfontosabb ebben a játékban.

Az ötszörös bajnok Undbridled's Song szürke csikó a karrierje legjelentősebb győzelmét a május 5.én megrendezett Alysheba Stakes (G2) $400 000 futamban szerezte. Bird Song könnyed győzelmet aratott márciusban a Gulfstream Parkban megrendezett Freddy W. Hooper Stakes (G3) futamban. Utolsó három startját elvesztette, a legutóbbi futásán is csak hatodik helyen ért célba a Kelso Handicap (G2) futamában múlt hét szombaton. "Még mindig azt gondolom, hogy nem láttuk meg a lehetőségeit"-nyilatkozta a szürke trénere majd hozzátette. "Ez a ló karrierje során minden távolságon jól futott, nagyon sok oldalú volt a versenypályán".

A sajáttenyésztésű Whitney's bajnok Bird Town, Bird Song nyugdíjba vonul 5-2-1 rekorrdal a 14 startjából és $512 707 keresettel.

"Marylou és én azt mondjuk, hogy ez a ló mindent megadott nekünk". -mondta John Hendrickson,  Whitney férje. "Nagy örömmel töltött el, hogy több kategóriában is győztes lett. Ezek után még lehet reménykedni?"

"Nagyon szomorúak voltunk, de láttuk rajta valami nincs rendben vele. De számos más gazdaság is érdekel és reméljük, hogy szép karrierje lesz. Mindig azt mondtuk, a lovak kérésre születnek. Úgyhogy gondoskodjunk szeretettel a lovainkról.

Boldog Nyugdíjas Éveket Bird Song!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...