2017. október 31., kedd

Lady Eli hattyúdala

Eljött az ideje, hogy Lady Eli maga mögött hagyja a versenypályát.


A november 4.-én megrendezésre kerülő Breeders' Cup Filly and Mare Turf (G1) igazán jó mezőnnyel csalogatja a lóversenyrajongókat Del Mar-ba. Lady Eli már sok mindenen ment keresztül, és ha megnyeri ezt a versenyt a nyugdíjba vonulása előtt méltón távozhat a pályáról.

"Lady Eli nagyon különleges ló számomra, az összes dolgozó és a tulajdonosai részére. Hihetetlenül tehetséges és mindig összehozott minket valamilyen formában."-nyilatkozta a díjnyertes kanca trénere Chad Brown amint látta, hogy Lady Eli visszatért 2015 után és legyőzte a lovak egyik legrettegettebb betegségét a laminitis-t. "Szóval nagyon szeretjük őt, ez nyilvánvaló." 

A győzelem mindegyikének 13 megnyitása előtt szerepel mielőtt felvette a harcot a laminitis-sel,előtte hat futásán veretlenül ment, és utána amikor négy grade besorolású versenyt nyert, és háromszor végzett második helyen de nem volt több mint, háromnegyed hossz.

"Soha nem láttam még ennyire lovat dolgozni mint, ő. Tele van szívvel és eltökéltséggel."-mondta Brown a 2014-es Breeders's Cup Juveniles Fillies Turf G1 győzelem után.

A tavalyi BC Filly and Mare Turf egyike volt a vereségeknek. A múlt évi bajnok Queen's Trust visszautazik az Államokba, hogy megvédje a címét a versenyen idén szombaton. Lady Eli tavaly csak egy orrhosszra maradt el a győzelemtől.

Queen's Trust idáig 2017-ben nem győzött egyszer sem. De augusztusban a Dansili kanca helyezett volt a Yorkshire Oaks-ban. Legutóbb pedig nyolcadik helyen végzett a Coolmore Rhododendron mögött a Chantilly-i Prize de l' Opera Longines G1 futamban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...