2018. február 3., szombat

A nagytestvér nyomában

Faversham 4-es rajtszámmal a célegyenesben. Forrás: bloodhorse.com

Faversham a kétszeres Év Lovának California Chrome utolsó teljes testvére, mutatkozott be egy nyeretlen két évesek számára kiírt futamban, ahol egy erős második helyen végzett, Január 15-én a Santa Anita versenypályán. Ez a második helyezés, egy újabb esélyt ad a Perry és Denis Martin tulajdonában lévő Faversham-nak, hiszen a bátyjához hasonlóan ő is második helyen végzett mint, annak idején California Chorme (2013. április Hollywood Park).
"Tudod, nem volt meg a gyorsasága, hogy sprinter legyen".-nyilatkozta Art Shermann aki, annak idején Chrome trénere is volt, majd hozzátette. "A bátyja is így indította el a versenykarrierjét. Nagyon boldog vagyok a futam miatt."

A nagy testvéréhez képest Faversham nem állt a verseny élére, hanem az utolsó negyed mérföldes kanyarig, majd fokozatosan kezdett felzárkózni az vezető lóhoz, és 1 1/4 hosszal a dobogó második helyét csípte el. A Lucky Pulpit apaságú három éves ifjú következő versenye a California Cup Derby.

Chrome kisöccsére érdemes lesz odafigyelni a jövőben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...