2018. február 22., csütörtök

Forever Unbridled: Hölgy parádé Dubai-ban.


Se kancacsikó sem idősebb kanca nem nyert még, a Group 1 szintű Dubai Világkupát, de Dallas Stewart tud néhány dolgot az idomítása alatt álló kancákról, amelyek képesek legyőzni a méneket a legfelsőbb kategóriában is. D Wayne Lukas egykori asszisztense, volt Stewart és segédkezett az 1987-es Kentucky Derby bajnok Winning Colors felkészítésében, vagy Lady's Secret-nél is, aki megnyerte a Whitney Handicap futamát, és ezzel elnyerte az Év Lova címet 1986-ban.

Mint vezető tréner Stewart 58 éves, és elnyerte méltó részét a legjobb idomítottjaiból, hiszen az ő istállójában állt, a Breeders' Cup Distaff győztese Unbridled Elaine és a Kentucky Oaks hősnője, Lemons Forever. Utóbbi lánya Forever Unbridled számára komoly esély van, hogy megnyerje a Dubai Világkupát. Mint a tavalyi bajnok Arrogate, úgy a kanca is Unbridled's Song utóda. Ő és a Group 1 győztes testvére Unbridled Forever, nagy elvárások voltak az utódok számára.

"Ő olyan jó, mint akikkel körbe voltam véve."-nyilatkozta Dallas Stewart, majd hozzátette. " Olyanokkal voltam körbevéve, mint Winning Colors vagy Lady's Secret. Nem mondom, hogy nem jó mert nagyon jó. Olyan mint, az (NLF játékosok) Tom Brady vagy Drew Brees. Mindketten jó védekezők voltak, akik nagyszerű dolgokat csináltak. Ő egy nagyszerű védekező".

A háromszoros Group 1 bajnok kanca pályafutása során $ 3, 186, 880 dollárt galoppozott össze a versenypályán. Legnagyobb győzelme a Breeders Cup Distaff, amit november elején nyert meg. Jelenleg a New York-i Louisiana Fair Grounds-on készül a 6 éves szezonjára, központban a Dubai kiruccanással. " Soha nem hagyta el az edzést".-mondta Stewart. "Egész idő alatt itt volt, és nem hagyott ki egy edzést sem, csak pár nappal később a pálya befagyott, és karácsonykor leálltunk. De mindennap ott volt".

Forever Unbridled lesz Dallas Stewart első duba-i indulója, de a jókedvű John Velasquez már megnyerte ezt a futamot 2005-ben Roses in May-el a Nad Al Sheba Racecourse-on. Amíg egy kanca sem nyerte meg a Dubai Világkupát a japán bajnok kanca To The Victory második helyen galoppozott a célvonalban Captain Steve mögött 2001-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...