2018. február 3., szombat

Egy nyerő páros

Geroux meglátogatta Gun Runner-t a Three Chimneys Farm-on.




A 2017.es Év Lovával, és a Pegasus World Cup G1 győztes Gun Runner, versenykarrierjéről mesélt Florent Geroux. A zsokénál eltartott egy ideig, hogy szavakba öntse mit is jelent neki valójában a ló, és hogy milyen különleges is volt a számára. Geroux a 3 éves szezonja óta, lovagolta Candy Ride fiát, amely a Fair Ground-on kezdődött a Risen Star és a Louisiana Derby-vel győzelmével indult el. Ő lovagolta a bajnokot minden olyan versenyen, ahol 6 Grade 1 futamon győzedelmeskedni tudott. Ilyen versenyeket nyert meg:  Clark Handicap G1 (Churchill Downs 2016), Stephen Foster (Churchill Downs 2017.június.17). Majd a következő évben Geroux lovagolta Dubai-ban, is ahol egyetlen második hellyel kellett beérnie. Visszatérve az Államokba, Gun Runner mindent beleadott, a versenyzésbe és nem látott lovat, maga előtt a célban. Nyáron már Saratoga-ban, szorongatta meg az idősebb lovakat, a Whitney Handicap G1 (augusztus.5) futamban, ahol még a patkó is lerepült a hátsó lábáról.
Utolsó versenye ezen a pályán, a Woodward Stakes volt (szeptember 2.), ahol 10 1/4 hosszas győzelmet aratott. Majd novemberben következett, a Breeders' Cup Classic (november.4) és a karrierje, legimpozánsabb győzelmes múlt szombaton, a floridai Gulfstream Parkban a Pegazus World Cup Invitational.

"Vágyik a győzelemre".-mondta Geroux. majd hozzátette. "Nagyon tehetséges ló, és egyre jobb lett. Örülök, hogy a részese lehettem. Nagyon izgalmas volt."
Gun Runner hattyúdalának a kezdetén, Geroux megtette ezt. Amikor kiléptek a kapuból, egyből a belső részre irányította a lovat, ahol egyedül csak Collected-del kelt versenyre. A múlt szombati győzelmet követően, Candy Ride fiát elszállították, az új otthonába a Kentucky államban található Three Chimneys Farm-ra, hogy megkezdje új karrierjét mint, fedezőmén. A zsokéja meglátogatta, hogyan illeszkedett be új környezetébe. "Ez nagyon különleges volt a számára. Mindig nagyszerű formában jött vissza, a versenyzésből. Ő mindig egészséges ló volt."

Míg a szombat meglehetősen hihetetlen napnak bizonyult, az izgalom nem ért véget Geroux számára. A következő napon, Sam Houston-ba szállította Tiger Motho-t, hogy győzelemre vezesse a Houston Ladies Classic G3 futamban.
"Határozottan nagy hétvége volt".-nyilatkozta Florent Geroux. "Tiger Moth tavaly nagyon jól futott, és már majdnem graded stakes nyerő volt, és nagyon izgatottak voltunk. Azt hittük, hogy jó esélyünk van a versenyen, de még néhány dolgot tenni fog még".

Bárhogyan is alakul a francia zsoké pályafutása, az biztos, hogy a legnagyobb sikereket Gun Runner nyergében aratta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...