2017. március 25., szombat

Dubai Világkupa: Az amerikai nyerők

Ma futják a 22. Dubai Világkupa futamát Meydan pályáján a kiváló telivérek. A Világkupán kívül is sok izgalmat tartogat a versenypálya. Ma az amerikai győzteseket hoztam el, hogy vajon ismét a Tengerentúlra kerül-e a serleg, az hamarosan kiderül.



Tavaly California Chrome verte meg a mezőnyt, és vált a sivatag királyává.



Minden év március utolsó szombatján kerül megrendezésre a Dubai World Cup ami idén 22. alkalommal csábítja a telivéreket és a csapatukat az országba a világ minden tájáról. A táv amit a lovak megtesznek 2000 m. Lássuk az elmúlt idő nagy amerikai győzteseit.

California Chrome (Lucky Pulpit): a tavalyi kupa győztes sárga csődör, a futam megnyerése és az új pályacsúcs beállítása után lett a világ leggazdagabb lova. 2015-ben második lett a versenyen majd 2016-ban visszatért és még a lecsúszott nyereg sem gátolta, hogy győzzön.

Animal Kingdom (Leroidesanimaux): 2013-ban vitték el a meydan-i pályára ahol szinte a célegyenesben csak sétált. A ló a homokon és a gyepen  egyaránt megállta a helyét verseny szempontjából. 2011-ben Kentucky Derby győzelem majd kétszer volt második. Egyszer a Breeders' Cup Mile majd a Gulfstream Park Turf Handicap futamában. Ma már boldog nyugdíjas éveit éli a Darley farmon. Az első csikói pedig idén léptek pályára Ausztráliában.

Curlin (Smart Strike): a fenséges sárga mén úgy zárta a három éves szezonját, hogy megnyerte a Breeders' Cup Classic futamát majd elnyerte a 2007-ben az Év Lova címet. 2008-ban elvitték Dubai-ba, hogy részt vegyen egy kisebb futamon amit megnyert, hogy hangolódjon a Világkupára amit szintén bezsebelt Nad Al Sheba-ban. Curlin utána még versenyzett de már az Államokban, ahol 2008-ban szintén elnyerte az Év Lova címet.

Street Cry (Machiavellian) :amilyen jó apamén volt annyira jó versenyló is. A Dubai Világkupa kitörölhetetlen amit megnyert 2002-ben. Ez volt a pályafutása legjobb futása. Három éves korában megnyerte az első Stakes besorolású versenyét UAE Two Thousand Guineas-t majd második lett a UAE Derby futamában. Egy évvel később visszatért Dubai-ba és elhódította a trófeát. Ivadékai ma is hordozzák az apjuk jó képességét.

Silver Charm (Silver Buck): nagy eséllyel indították el az amerikai Triple Crown sorozatában, ahol a Derby és a Preakness serlegét elhozta de a Belmont már nem ment ilyen könnyen. Idomára Bob Baffert (aki ma Arrogate és Hopperunity trénere) számára megszerezte a Világkupa trófeáját 1998-ban.

Cigar (Palace Music): Cigar volt az első amerikai tréningben álló ló aki megnyerte ezt a rangos futamot 1996-ban. Sok versenyben nyert még Amerikában. 34 futás 16 győzelem. Seattle Slew unokája 2014-ben ment el.

A kupa amiért ma 14-en állnak sorba.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...