2017. december 12., kedd

Összefoglaló: Ragyogás a halál árnyékában

Az elmúlt hétvége egyaránt a könnyeknek adott főszerepet. Valakit megsiratott és másokat pedig boldoggá tett.

California Diamond

Ezt a versenyhétvégét soha nem fogja a lóversenysport elfelejteni. A versenyvilágát teljesen ledöbbentette a San Luis Rey-ben pusztító tűzvész. A Rockingham Ranch és Peter Miller négyszeres győztese, California Diamond egyike azoknak a lovaknak, akik a tűz áldozatai lettek. A halálos áldozatok száma elképzelhetetlen. Túl lépve a szomorúságon lefutásra kerültek, az idei év nagy versenyei.
Az ír tenyésztésű Highland Reel, parádés győzelmet aratott a Hon Kong Vase Group 1 futamban, és ezzel megvédte a címét. Galileo öt éves fia ezzel a 7. Group 1 trófeáját hódította el, és az ír trénerzseni Aidan O' Brian a 28.-at szerezte meg. Highland Reel ezennel befejezte a versenykarrierjét, és az írországi Coolmore tenyészmének táborát erősíti 2018-tól. Második helyre érkezett a Breeders Cup Turf hőse Talismanic. A Galileo apaságú csődör bejárta a világot, és ahol nyert örökre beírta magát a lóverseny történelembe.

Highland Reel és az utánozhatatlan Ryan Moore.
Tovább haladva az öreg kontinensre a negyedik Lingfield-i futam jelentősebb volt, mint a Shan Tin csúcsa, de az eredmény figyelemre méltó. Toast of New York három év után visszatért a versenypályára. A lóversenyrajongóknak a 2014-es Breeders' Cup Classic futamból maradhatott meg az emlékezetben, miután orrhosszal maradt el a dobogó legfelső fokától. Sérülés miatt kihagyták a 2015-ös Dubai World Cup futamát, de pletykák is felröppentek már arról, hogy nyugdíjba vonult. Ugyan fantasztikus volt látni egy kiváló atlétát amint, három év után visszatért a versenypályára és megnyerte a negyedik startját Goodwood-ban. A dolgok innentől fogva bonyolódnak a számára, hiszen tervben van a Pegazus World Cup Invitational és a márciusi Dubai World Cup is.

A nyeregben persze Frankie Dettori.
Ameddig az ázsiai kontinens ünnepelte Highland Reel újabb és egyben utolsó győzelmét Amerika elaludt a versenyek közben. Szombaton futották le Los Alamitos-ban a CashHall Futurity és a Startlet Group 1 besorolású futamokat. A Breeders' Cup után ezek a nagyobb volumenű versenyek a jövő évi Derby és Oaks-ra már pontot szereznek a két évesek. A versenyek olyan mértékben "lassúak" voltak, hogy kevesen mentek ki a pályára. Ami versenyeket illeti McKinzie és Dream Tree megőrizték a veretlenségüket, de mindketten szereztek pontokat a jövő májusi nagy találkozóra. Solomini aki, másodikként futott át a célvonalon novemberben, a Juvenile futamban Curlin fia bizonyította most is, hogy érdemes lesz rá odafigyelni a későbbiekben.

Hárman-párban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...