2017. december 23., szombat

Új kezdet

Egy újabb tehetséges telivérrel kevesebb lesz a versenypályán.

A 2014-es Breeders' Cup Juvenile Turf mezőny élén.

A Group 1 bajnok Hootenanny visszavonult a versenyzéstől, és a következő idényt már a Douglas Arnold Buck Pont Farmon fogja várni a kancákat, a fedeztetési díjat még nem közölték. A Wesley Ward trenírozásnak köszönhetően a 16 startból 5-ör volt első helyezett, de a legjelentősebb győzelme a 2014-es Breeders Cup Juvenile Turf futam Santa Anita gyepén. Ezzel a győzelemmel biztosította az útját Royal Ascot-ba, hogy elhódítsa a Windsor Castle Stakes trófeáját, mielőtt nyáron a Deauville-i Darley Prix Morny G1 futamban részesült volna.

A győztes 2,3 és 4 éves szezonjában $ 876. 698 életnyereménnyel vonult nyugdíjba. Hootanny anyja More Hennessy (Hennessy) féltestvére a 2009-es Prioress Stakes (G1)  győztes Cat Moves-nek, és a Group 1 családból származó Ascend és Dance Teacher-nek.

"Hootnanny egy fantasztikus versenyló volt, és egy különleges egyéniség. Ha a tenyésztők meglátják, szeretni fogják. Nagyon izgatottak vagyunk a lovat illetően, hogy a lehetőségeit a Buck Pont Farmon fogják hasznosítani".-nyilatkozta Arnold.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...