2017. április 16., vasárnap

Kentucky reménységei 3. rész

Fair Ground pályáján is dübörögtek a három éves fiúk és lányok egyaránt.

Vajon képes lesz a felső kategóriában is tündökölni?



Jelen pillanatban Girvin ( Tale of Ekati) vezeti a Kentucky Derby pontlistáját. Ugyan még nem futott G1 szintű versenyen de igen jó esélye van a nyerésre. Legutóbbi győzelme a Louisiana Derby G2 ahol nem talált legyőzőre. A futam díja $ 1 000 000 volt. Egy második helye van és azóta nem látott lovat maga előtt a célban. Joe Sharp által edzett csődör két felkészítő futamot nyert a Kentucky Derby-re és a tulajdonosaiknak megadhatja a rózsatakarót.

"Ő egy nagyon tehetséges ló. Nagyon szeretünk rajta lovagolni.".-mondta Hernandez.

Tovább haladva a kancáknak is volt egy felkészítő futam a liliomtakaróért. Farrell (Malibu Moon) szépen halad a három éves szezonjában. Hamarosan elviszik Kentucky-ba, hogy felkészüljön a következő futamára ami egyben neki is az első felsőkategóriás futása is lesz egyben. A trénere nagyon meg van elégedve a munkájával.

"Remekül dolgozik.- Nagyon szolid munka volt. mondta Fernando Canteria a helyettes trénere Wayne Catalano-nak.

forrás:horseracingnation.com

Április legelső szombatján futották le az $ 1 000 000 összdíjazású Florida Derby futamát a Gulfstram Park-ban. Always Dreaming (Bodemeister) ezzel megszerezte első G1 győzelmét. Szinte állva hagyta a többi csődört köztük a favoritot Gunnevera-t aki csak harmadik lett a versenyen. Todd A. Pletcher idomítottja.

"Ez volt az amiért ma idejöttünk és ő megmutatta mit is tud valójában".


A bemutatkozó futása után már a vitrinjébe került az első G1 futam kupája.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...