2017. április 23., vasárnap

Kentucky Derby 2017: A nagy hatos

Már csak két hét maradt a nagy találkozóig. A telivérek szorgosan dolgoznak, hogy bizonyítsák a tehetségüket.


Edzés a keenland-i versenypályán a Toyota Blue Grass futamra. Mckraken a kerítés mellett.
Minden telivér gőzerővel fut a pályákon, hogy a legjobb formájukat hozzák a Derby-re. De ki az a hat aki biztos megnyerheti a rózsatakarót? Most azt a hat lovat elemezzük egy kicsit akik biztosnak számítanak a győzelemre.

1. Always Dreaming (Bodemeister-Above Perfection) Rekord: (5-3-1-1) Tréner: Todd A. Pletcher.

A Florida Derby G1 győzelmét lehet könnyű felkészítőnek jellemezni az olyan lovaknak akik május első szombatján futnak. Könnyedén verte State of Honor és Gunneverra (2. és 3. hely) de ez kockázatos tapasztalat ahhoz, hogy kezelje a Kentucky Derby rigolyáit.  Néha a tehetség uralkodik de néha maga a futam nehezíti meg a tehetetlenséget. Todd A. Pletcher utoljára 2010-ben nyerte meg a rózsatakarót Super Saver lovával. Always Dreaming apja és nagyapja másodikként futottak az ikertornyok között. Egy biztos, ha megnyerné a futamot akkor Bodemeister fedezési díja megnőne.

2. Classic Empire (Pioneeroff the Nile -Sambuca Classica) Rekord:(7-5-0-1) Tréner : Mark E. Casse.

Múltheti győzelme a második helyre repítette a pontrendszer táblán Girvin mögött. American Pharoah apai féltestvérének nem sokon múlott, hogy ne álljon rajthoz Churchill Downs-ban. Harmadik lett a Holy Bull G2 versenyében utána pedig hátproblémái voltak. Utolsó esélye volt az $1.000.000 Arkansas Derby futama amit megnyert és szinte a semmiből jött fel. Churchill Downs csapata bizonyította Casse csapaton keresztül, hogy őt tartják a Derby egyik nagy játékosának. A legjobb lónak is bizonyítania kell, hogy olyan fizikai és szellemi problémák érték őt. A Kentucky Derby lesz karrierje legnagyobb futama.

3. Girvin (Tale of Ekati- Catch the Moon) Rekord: (4-3-1-0) Tréner: Joe Sharp

A fiatal tréner Joe Sharp idomítottjai között van Tale of Ekati fiainak egyike. Ő nem más, mint Girvin aki a pontrendszert vezeti. Uralta a Fair Grounds pályát ahol megnyerte a Risen Star és a Louisana Derby felkészítő futamát az ikertornyokhoz való tovább lépésre. A dolog egyetlen nagy hátránya, hogy soha nem versenyzett New Orleans-on kívűl és a kérdés felmerül, hogy más pályán tud-e majd futni. Ő nem a legszembetűnőbb csokor de komoly tiszteletet érdemel akiket leakar győzni. A tapasztalat Mike Smith fogja lovagolni.

4. Gunnevera ( Dialed In- Unbridled Rage) Rekord: (9-4-2-1) Tréner: Antonio Sano

Jó vagy rossz de Dialed In fia a legtapasztaltabb a Kentucky Derby mezőnyében. Bár igaz, hogy a Florida Derby futamában a dobogó legaljára futott fel. Soha nem könnyű eljutni a Kentucky Derby felhőitől de az idei mezőnyben rengeteg a sebességtípus van ami az ő esélyeit növelheti. A Fountain of Youth futamában bebizonyította, hogy erősebb tempóban is feltud lépni.

5. Irish War Cry (Curlin-Irish Sovereign) Rekord: (5-4-0-0) Tréner: Graham Motion

A trénere már edzett egy Derby bajnokot 2011-ben. A tehetséges Curlin ivadék nagy esélyekkel vág neki Churchill ikertornyainak. Szeret közel állni a korai tempóhoz de bebizonyította, hogy tud várni is. Ez jól látszódott a G2 lefokozott Wood Memorial futamban is. A győztesnek szellemileg is erősnek kell lennie. Nagy reményeket fűznek a New Jersey tenyésztésű Curlin ivadékhoz.

6. McCraken (Ghostzapper- Ivory Empress) Rekord: (5-4-0-1) Tréner: Ian Wilkes

Első négy futamán nem volt semmi baja Ghostzapper tehetséges fiának. De a Derby felé vezető út soha nem egyszerű. A trénere elégedett a lova harmadik helyezésével mert egy veretlen három éves sem megy a rózsatakaróért és nem kap akkora médiafigyelmet. Volt egy kisebb problémája a Sam F. Davis verseny után amiért szünet volt az edzések közepette. A felkészülést jól viseli és a zsokéja Brian Hernandez fogja lovagolni Girvin helyett.

Hamarosan mindegyik kapu egyszerre fog kinyílni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...