2018. április 21., szombat

Hármas Korona Bajnokok: Whirlaway


Whirlaway (Blenheim-Dustwhirl) : Kissé pszichotikus ló volt, mentálisan sérültnek tartották, aki önmagára és a környezetére nézve is veszélyes. Nem kérdéses azonban, hogy nem volt hiábavaló erőfeszítés, hogy ellenek ellenére úgy döntöttek, hogy tréningbe állítják. Három- és négyévesen 42 futamon indult, 25-ször nyert, 13-szor második, a maradék négy futamon pedig harmadik lett.
Kétévesen a felverődő törmelék szemen találta a Hopeful  Stakes-en az egyik kanyarban, és elkezdett félni a belső pályán. Ennek köszönhetően a Derby előtti utolsó két futamán, a Blue Grass Stakes-en és a Derby Trial-on is veszített.
Trénere úgy döntött, hogy egyszemes ellenzővel küldi pályára a Derby-n, és a sztori hátralévő része már történelem - Eddie Arcaro-val a nyeregben nyolc hosszal verte a mezőnyt…
A Preakness-t 5 és fél, a Belmont-ot pedig 2,5 testhosszal nyerte.
1941-ben és 1942-ben elnyerte az Év Lova címet. Hat éves koráig folytatta a versenyzést, aztán a Calumet Farm-on lett tenyészcsődör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...