2018. március 15., csütörtök

A mama öröksége

Enticed és Junior Alvarado. Forrás: horseracingnation.com

Kiaran McLaughlin istállójában álló lovak, jó eséllyel szárnyalnak a májusi szuper meeting-re. Az egyik ifjú titán Avery Island (Street Sense) a napokban sántaságot mutatott, de szerencsére nem gátolja abban, hogy tovább meneteljen Kentucky felé. A másik Godolphin tulajdonban lévő Enticed, újra elsőként látta meg a célvonalat, és magabiztosan nyerte meg a Gotham Stakes futamát, az Aqueduct pályán. Apai féltestvére, Bolt d' Oro pedig a San Felipe Stakes-ben győzedelmeskedett.

Annak ellenére, hogy Avery Island folytatja az edzéseket, és azt mondta "Nagyon jól állunk". Ő edzette többek között It's Tricky a Grade 1 bajnok kancát, akinek a szombati Gotham Stakes nyerő anyja volt.

It's Tricky
It's Tricky nem sokkal azelőtt pusztult el, hogy szövődmények léptek fel az ellést követően. A kanca Pinoeerof the Nile csikójával volt vemhes. Született még egy 4 éves kancacsikó Medaglia d' Oro-tól, aki még nem versenyzett, és egy 2 éves kanca Ghostzapper-től, aki már bontogatja a szárnyait. Enticed viszi tovább az anyja örökségét.
"Nagyon szomorú, ami vele történt"-mondta McLaughlin, majd hozzátette. "A dolgok csak úgy megtörténnek. Az egyik legjobb kanca volt, akit valaha képeztem. Nagyon jó, hogy ez a csikó az ő fia".
Enticed már szerzett néhány pontot, és ezzel belépett a Kentucky Derby mezőnyébe. A következő futam a Group 2-re lefokozott Wood Memorial.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...