2018. március 13., kedd

Sikeres nyitány


A vén kontinensen is bontogatja szárnyait, egy ifjú titán aki előtt, még nagy jövő áll. Mendelssohn, a tavalyi Breeders's Cup Juvenile Turf bajnoka, máris győzelemmel kezdte meg három éve szezonját. A győzelem tovább növelte a Scat Daddy ivadék esélyeit, a Triple Crown elhódítására. Következő állomása a Kentucky Derby felé vezető út, Dubai a UAE Derby. Mendelssohn növelte az európai esélyeit, az amerikai szuper futamokban.
"Ez egy nagyon jó kezdet volt a részéről, és mindent megtett nagyon jól ment".-nyilatkozott az ír trénerzseni O'Brien, majd folytatta. "Egy kicsit berozsdásodott, de Ryan nagyon boldog volt vele. Mentálisan is egészséges, és nagyon nyugodt."

Az ígéretes Kentucky tenyésztésű csikó a féltestvére a négyszeres Eclipse bajnok Beholder-nek, és a Grade 1 bajnok Into Mischief-nek, aki sikeres fedezőmén. Mendelssohn Írországban kezdte el a menetelését, és egy második hely után érkezett Del Mar-ba, ahol bravúros győzelmet aratott. "A terv az volt, hogy itt kezdjen, és utána megy Dubai-ba, és ha minden jól megy akkor jöhet a Kentucky Derby. Remélhetőleg ott leszünk májusban, de előtte egy nagy versenyen kell részt vennünk."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...