2018. március 10., szombat

Hármas Korona Bajnokok: Sir Barton

Két hónap múlva közeledik a Kentucky Derby, és az ifjú titánok előtt, még hosszú út áll. De vessünk egy pillantást a régi idők nagyjaira.

Tartsatok velem.


Sir Barton: (1916.április.16.-1937.október.30.) volt az első Hármas Korona bajnok, aki 1919-ben megnyerte a három nagy versenyt, mégis nem sokan emlékeznek rá.
Ez a pompás versenyló Kentucky-ban látta meg a napvilágot a Gooch At Hamburg Place Farm-on Lexington közelében. Két évesen nem mutatott nagy sikert, a versenypályán. 1918-ban eladták a fiatal csikót, és az új tulajdonosa a kanadai üzletember J.K.L Ross. Három évesen visszatért a versenypályára, és nyeretlen lóként nevezték be a Kentucky Derby futamába, ahol bravúros győzelmet aratott. Négy nappal később megnyerte a Preakness-t, de az utolsó futamon a Belmont Stakes-ben csak játszott az ellenfeleivel. 32 nap alatt 4 futamot nyert meg.

A tenyésztésben is alkotott, olyan bajnokoknak volt az apja mint:

  • Easter Stockings: 1928-as Kentucky Oaks hősnője, és az év Legjobb Három éves Kancája
  • Neille Custis: Fort Thomas Handicap bajnoka
Sir Barton kólikában halt meg, és a nyughelye a Hylton farmján, Laramie hegység lábánál található. A maradványait később a Washington Parkba költöztették, ahol emlékművet állítottak neki, mint az amerikai Triple Crown első győztese.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királykék álmok

Masar és William Buick a célvonalban. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a Godolphin megszerezze magának a Derby trófeát. Tegnap dé...